Power in Flux
Likes Likes:  0
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 40 of 40

Thread: AC-23 Motor not spinning with Curtis 1238 controller

              
   
   
  1. #31
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philadelphia, PA, US
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    The throttle is working fine now. There are two green wires for micro-switch that needs to be connected together for the throttle to send proper signal. Else it sends hight throttle signal

  2. #32
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philadelphia, PA, US
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by frodus View Post
    How is your curtis configured? Do you have a programmer?
    I had a user programmer and configured it to use a three wire pot, I had bought a 3 wire potentiometer from amazon and used that to test run the motor few months ago before reselling the programmer. So yes it is configured for a three wire pot. Wondering how to use the microswitch though. Worries if the microswitch goes bad, the motor will just spin out of control specially while i am riding it!! Wondering if the microswitch gets connected to the controller somewhere. Couldnt find any wiring schematic of curtis 1238 with the microswitch or the Domino throttle wired to Curtis Controller. Zero use to use Domino throttle for their bikes.

    Potentiometer:
    https://www.amazon.com/a15082600ux00...=potentiometer

    throttle wiring:

    http://i399.photobucket.com/albums/p...-%20Magura.jpg

  3. #33
    Empulse R #24 frodus's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Portland, OR
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like

    My Social Networking

    Follow frodus On Twitter
    That doesn't make sense. That microswitch shouldn't do anything to the throttle signal.

    Where did you buy the domino throttle?

  4. #34
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philadelphia, PA, US
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by frodus View Post
    That doesn't make sense. That microswitch shouldn't do anything to the throttle signal.

    Where did you buy the domino throttle?
    bought it at electricmotortsport

    http://www.electricmotorsport.com/do...croswitch.html

  5. #35
    Empulse R #24 frodus's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Portland, OR
    Posts
    2,386
    Post Thanks / Like

    My Social Networking

    Follow frodus On Twitter
    It sounds like the wiring is all fudged up inside. Can you take it apart and see what wires are connected to the Pot and what wires are connected to the microswitch?

  6. #36
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philadelphia, PA, US
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by frodus View Post
    It sounds like the wiring is all fudged up inside. Can you take it apart and see what wires are connected to the Pot and what wires are connected to the microswitch?

    Alright. Ill do that and get back

  7. #37
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    99
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by



    [ATTACH=CONFIG
    7359[/ATTACH]Attachment 7360
    With the axis of your motor shaft forward of the swing arm pivot, the belt may go through being too tight to too loose as the rear suspension moves through its travel. Belts are less tolerant of this than roller chains. Zero bikes and I think Hugues' have the the motor shaft axis concentric with the swing arm pivot, eliminating this problem. In your case, you may need something like a Buell/Harley type belt tensioner to keep the belt from slipping teeth or being too tight.

  8. #38
    Senior Member Stevo's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Behind the Redwood Curtain- REDWOOD ORIGINAL!!
    Posts
    332
    Post Thanks / Like
    You may have to fabricate one yourself... ATK used to make a chain torque eliminator:atkchaintorqelim.jpg
    Grainger sells several self adjusting tensioners. You probably will need to adapt one on top and on bottom of swingarm:
    2ZRT8_AS01.jpg
    Original build: http://vorworxemc.wix.com/vorworx
    Current rides: '96 Honda Ohlins VFR, '03 Cannondale C440R, '03 Cannondale Cannibal, '06 Yamaha 450 Wolverine 4x4

  9. #39
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philadelphia, PA, US
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    I figured out the Domino throttle wiring. The wiring should be as attached. Now trying to workout the clutch. I took a short ride on the bike and it runs nice and smooth
    throttle_wiring.jpg

    Last edited by milton; 14 August 2017 at 1052.

  10. #40
    Member
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philadelphia, PA, US
    Posts
    41
    Post Thanks / Like
    Anybody have any idea if the clutch works in 1238 controller? I have wired the clutch and checked the 12v supply. When i press the clutch the 12v is activated, but the motor does not stall.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •